Učební Plán učebního oboru 65-51-H/01 Kuchař-číšník
Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař, číšník nebo barman zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozech v oblasti stravovacích služeb. Po získání nezbytné praxe v oboru je též připraven na soukromé podnikání v pohostinství.
- Absolvent připravovaný na základě tohoto programu bude znát technologii přípravy pokrmů, nápojů a míšených nápojů, způsoby správného skladování, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost.
- Bude znát techniku obsluhy, sestavovat nabídkové listy služeb a výrobků a realizovat jejich odbyt a provádět vyúčtování. Dále bude připraven zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení, organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce a vést příslušnou dokumentaci provozovny.
- Ve styku s hostem bude připraven jednat profesionálně a komunikovat ve dvou jazycích.
- Příprava bude rozložena do všech oblastí, tzn. do oblasti technologie přípravy pokrmů, do oblasti odbytu a služeb s přihlédnutím k oblasti barmanství.
- Absolvent ovládá způsob přípravy pokrmů české kuchyně i vybraných zahraničních kuchyní, ovládá technologické postupy přípravy jednotlivých druhů pokrmů
Aktuality a akce školy
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...
29. 4. 2024
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024
Exkurze do pivovaru…
Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...
29. 2. 2024
Těšínská karafa 2024
Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...
21. 2. 2024
Den pohádek pro MŠ - 15.…
Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...
15. 2. 2024