Historie aktualit

21. 12. 2023

​​​​​​​​​Po roce přišli Vánoce a s nimi i tradiční Vánoční olympiáda AHCR. Třídy mezi sebou soupeřili v několika disciplínách.​​​​​​​​​ Ringo, pečení vánočního cukroví či deskové hry. Mimo soutěž navštívili žáci cestovatelské přednášky či se zúčastnili besedy se Sv. Šebestiánem, zástupcem křesťanské církve. Turnaj v ringu, jen z důvodu výbuchu týmu učitelů v semifinále, vyhrála...


19. 12. 2023

Dne 19. prosince se naše třídy vydaly do německého města Norimberk. Toto bavorské město je známé nejen svou historií. Za doby Svaté říše římské bylo významným obchodním centrem, po druhé světové válce se Norimberk stal místem tzv. Norimberských procesů, kde byli souzeni váleční zločinci. Tyto procesy měly historický význam a ovlivnily vývoj mezinárodního práva. Dnes je toto město známé...


19. 12. 2023

Dne 19.12.2023 proběhla nezávazná konzultace na získání nové rekvalifikace. Celou informační schůzkou zájemce provedla Ing. Kateřina Ventrubová, Ph.D.. Prezentace ke stažení zde. Akademie hotelnictví a cestovního ruchu je autorizovanou osobou v projektu Národní soustava kvalifikací (NSK), které připravilo MŠMT ve spolupráci s Národním ústavem odborného vzdělávání. Zájemci se dozvěděli o možnosti...


18. 12. 2023

Dvanáct žáků 2. ročníku oboru Kuchař/číšník, kteří studují na plzeňské Akademii hotelnictví a cestovního ruchu, čeká odborná praxe v bratislavských hotelích a restauracích. První partnerská dohoda o spolupráci v rámci projektu Erasmus+ mezi Akademií hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni a Súkromou odbornou školou Gastroškola Bratislava byla stvrzená 25. října 2023. Příjemná, a...


20. 11. 2023

Chceš se stát mistrem v kuchyni a získat dovednosti kuchaře-číšníka? Získej rekvalifikaci! Máme pro tebe nezávaznou konzultaci!


20. 11. 2023

Chceš se stát mistrem v kuchyni a získat dovednosti kuchaře-číšníka? Získej rekvalifikaci! Máme pro tebe nezávaznou konzultaci!


18. 12. 2023

Vánoce. Každý se na ně těší. Někdo kvůli jejich duchovnímu poselství, další na dárky a kopec bramborového salátu. Někomu se nechce do školy. Troufnu si ale říct, že většina z nás doufá, že utichne všeobecný shon, který nás všude obklopuje, a nám bude dopřáno pobýt s těmi, které máme rádi. V gastronomii patří předvánoční čas a oslavy Nového roku...


8. 12. 2023

Už počtvrté jsme se zúčastnili celoevropské soutěže Best in English, kterou pořádá Institut for Competencies Development a Czech-us Agency. Šedesátiminutový test sestavený na úrovni B1 – C1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky obsahuje vždy gramatiku, poslech a orientaci v textu. Všech 67 otázek a úkolů pro soutěžící připravil tým učitelů z Karlovy univerzity a Masarykovy univerzity. Nejlepším...


30. 11. 2023

30.11 se zúčastnilo celkem 16 žáků školního kola Ekonomické olympiády. Podmínkou pro postup do krajského kola bylo dosažení alespoň 13 bodů, tuto bodovou hranici překonalo celkem 6 žáků: Matěj Lenk (Hotelnictví 4. ročník), Jakub Lenk (Hotelnictví 4. ročník), Barbora Zikmundová (Cestrovní ruch 4. ročník), Eliška Levorová (Cestovní ruch 4.ročník), Dominik Vacík (Podnikání 2.ročník) a Marek Šimek (Cestovní ruch 2. ročník B).


30. 11. 2023

Žáci třídy PD1, prvního ročníku oboru Podnikání, se zúčastnili wrokshopu ve společnosti SITPORT. Ta sídlí v nově vybudovaném TechToweru a je zaměřená na podporu začínajících podnikatelů i na pomoc s rozjezdem startapů. Žáci se nejprve účastnili přednášky, která byla zaměřena na základy marketingu, marketingové nástroje a marketingové analýzy a dále pak významu reklamy, doplněné o poznatky z praxe. V...


22. 11. 2023

Ve dnech 22. a 23. listopadu 2023 se Znojmo stalo epicentrem sommelierských talentů a nadšení pro vína z Moravy a Čech, to vše v rámci desátého jubilejního ročníku soutěže Sommelier Moravy. Napínavé souboje v obou kategoriích – Junior a Profesionál a vzrušující atmosféra přilákala do města soutěžící nejen z celé České republiky, ale i ze Slovenska. Soutěž probíhala ve dvou kategoriích dle věku a...


23. 11. 2023

Dne 23.11.2023 proběh u nás na škole den otevřených dveří. Jak je vidět z fotek, účast byla veliká. Zájemci o studium si poslechli přednášky o oboru Hotelnictví a Cestovním ruchu, vyzkoušeli si Pub quiz či uniknout z učebny. Na uchazeče čekal podzimní workshop v naší cvičné kuchyni, kde si společně uvařili houbovou polévku a lokše s trhaným krůtím masem. Jídlo se povedlo a všichni si na něm pak pochutnali....


18. 12. 2023

Dne 22. 11. 2023 se v Národním zemědělském muzeu v Praze uskutečnilo finále 17. ročníku soutěže Český kapr. Tématem, jak název napovídá, byla moderní úprava této tradiční ryby s použitím dalších povinných surovin.  Soutěž se skládala ze dvou kol. Do prvního, korespondečního, naši studenti posílali kalkulace a fotografie jídel. Ze soutěžících z celé ČR následně odborná porota vybrala...


22. 11. 2023

A co si udělat test silných stránek...   Cílem prvního českého testu silných stránek je identifikovat tzv. superschopnosti dítěte a podpořit skutečnost, že každé dítě je nadané. Stačí poznat jeho přednosti, zvolit, právě na základě silných stránek, vhodné zaměření (povolání, koníčky, životní styl) a netrápit se tím, že v něčem naopak nevyniká. Pak může z každého dítěte vyrůst šťastný,...


22. 11. 2023

A co si udělat test silných stránek...   Cílem prvního českého testu silných stránek je identifikovat tzv. superschopnosti dítěte a podpořit skutečnost, že každé dítě je nadané. Stačí poznat jeho přednosti, zvolit, právě na základě silných stránek, vhodné zaměření (povolání, koníčky, životní styl) a netrápit se tím, že v něčem naopak nevyniká. Pak může z každého dítěte vyrůst šťastný,...


Aktuality a akce školy

Ti dva z Lyonu - 25.4.2024

Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...

29. 4. 2024


ISIC

Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...

23. 4. 2024


Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.