Historie aktualit

dnes

V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v odkazu níže. Plzeňský deník.cz Budoucí kuchaři a číšníci dostávají s programem Erasmus+ evropský rozměr (13.05.2024).Online. https://pr.denik.cz/doporucujeme/budouci-kuchari-a-cisnici-dostavaji-s-programem-erasmus evropsky-rozmer-20240513.htm


29. 4. 2024

Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a nejnadanější kuchařští talenti naší školy společně se dvěma šéfkuchaři z Českého kuchařského národního týmu Radkem Davidem a Janem Horkým. "Od osmi ráno jsme začali s přípravou ve školní cvičné kuchyni, což nám zabralo sedm hodin. Někteří studenti museli občas...


23. 4. 2024

Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a odnést na sekretariát paní Markétě Adamcové.


15. 4. 2024

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad Reichenhallu. Naši žáci sbírají zkušenosti v hotelu Sheraton a Grand Hotel River Park na Slovensku. V Německu se zaměřují na číšnické dovednosti například v pivovaru Bürgerbräu, kavárně Reber, pivovaru Kammer a dalších.   Od slovenských manažerů je slyšet samá chvála a...


10. 4. 2024

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním salonku. Banketní večeři s názvem Cesta kolem světa připravila třída KČ3 s pomocí animátorek z třídy CR2A. Jak je u nás dobrým zvykem, podávalo se výborné jídlo a pití, hosté se skvěle bavili a nechybělo ani předání odměn za účast na sommelierských soutěžích Nikol...


27. 3. 2024

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou adresu zaslány pozvánky k jednotné a školní přijímací zkoušce. Pozvánky si vytiskněte a k přijímací zkoušce vezměte s sebou. Pokud vám náhodou pozvánka nedorazila, tak nám napište na eva.hokesova@hotelovka-plzen.cz nebo volejte na 725 401 984. Veškeré informace o...


25. 3. 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl nominován Nazar Ivasechko z KČ3, který se utkal s ostatními kuchaři v živém vaření. Tématem letošního ročníku byl losos připravený dvěma způsoby. Nazar zabojoval a součet bodů, které od poroty obdržel, ve výsledku znamenal umístění ve výborném stříbrném pásmu. ...


13. 3. 2024

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. Legendární pivnice U Salzmannů i moderní restaurace Osteria Garage patří k provozům, ve kterých absolvují praxi žáci Akademie hotelnictví a cestovního ruchu. Podle vedoucího provozu obou restaurací Marka Bešty ze společnosti AZ Catering services je nezbytné, aby si budoucí kuchaři a...


29. 2. 2024

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou takovou byla 29. 2. 2024 návštěva plzeňského pivovaru Purkmistr. Žáci třídy HT2 si prošli celým procesem výroby piva od šrotování, scezování až po jeho čepování a stáčení do lahví. Každý si kromě zajímavých informací odnesl domů také vlastní...


Aktuality a akce školy

Budoucí kuchaři a…

V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...

dnes


Ti dva z Lyonu - 25.4.2024

Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...

29. 4. 2024


ISIC

Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...

23. 4. 2024


Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.